Gardul cu gume
V-aţi întrebat vreodată cum s-o fi născut legenda cu aruncatul monedei în celebra fântână romană?
Vreun amărăştean a scăpat banii în fântână, când a intrat să şi-i recupereze a găsit mai mulţi şi de-atunci a început să facă naveta.
Roma - Ciurea - Strehaia, Strehaia - Ciurea - Roma.
Şi eu, care tocmai asist la travaliul unui altei legende! E de ajuns să lipeşti o gumă pe faimosul Ponte della Liberta şi vei avea noroc 2 ani, 3 luni şi 4 zile.
Nu mă credeţi? N-aveţi decât să-l întrebaţi pe ăl de fuse primul cu ideea.
Iaca bucăţica de pod, foarte aproape de P-le Roma:
iaca şi gardul:
Plăcuţele cu gume, în diverse etape de acoperire.
Hm, dupa mine ca sa afli originea unei astfel de legende, trebuie sa vezi cine are interesul perpetuarii ei. De exemplu, pe Ponte Vechio din Florenta, indragostitii care fixeaza un lacat, in jurul statuii lui Benvenuto Cellini, au parte de dragoste vesnica. Interesul e in mod clar al comerciantilor (magazine de aur) de pe pod. Ponosul e al primariei, care trebuie sa vina saptamanal sa taie lacate cu bomfaierul.
RăspundețiȘtergereAici are cineva vreun gheseft ?
Ca ponosul e clar al celor care intretin podul.
:) Asta e un fel de socoteală inginerească, Dane!
RăspundețiȘtergereNu cred că e un ponos ci un câştig până la urmă pentru cei care întreţin podul. Am citit că îndepărtarea gumei de pe asfalt costă destul de mult.
Ş- apoi, eu sunt convinsă că sub influenţa diverşilor factori naturali plăcuţele se vor transforma în adevărate opere de artă:)
Despre gume ... odata, picura radiatorul maşinii. O guma bine mestecata peste gaurica a fost suficienta, pina la mecanic. Deci gumele se vor comporta excelent sub influenţa diverşilor factori. :)
RăspundețiȘtergereAcopera deci gaurici?:))
RăspundețiȘtergereVazusem eu ca nu isi pierd nici culoarea, aveam dreptate, deci...